Mr. Iris Djordjevic

|

Mijn naam is Iris Djordjevic en ik ben strafrechtadvocaat bij schaap Strafrechtadvocaten.

Mijn praktijk bestaat uit strafzaken van uiteenlopende complexiteit. Zo treed ik regelmatig op als advocaat in omvangrijke zaken waarin mijn cliënten onder andere worden verdacht van zedendelicten, mensenhandel, geweldsdelicten en opiumwetdelicten. Ook ben ik gespecialiseerd in het bijstaan van slachtoffers van ernstige gewelds- of zedenmisdrijven. Mijn praktijk omvat veel (zeer) gevoelige zaken waarbij ik altijd de belangen van mijn cliënt vooropstel.

Recente spraakmakende zaken waarin ik als advocaat ben opgetreden waren onder andere de steekpartij op de Grote Markt in Groningen, de schietpartij aan de Korreweg in Groningen, de brandstichtingen in Hoogezand en de Winschoter zedenzaak. Over de laatste zaak schreef ik een blog die werd genomineerd voor de Magna Charta publieksprijs.

In 2016 ben ik afgestudeerd aan de Rijkuniversiteit Groningen met als afstudeerrichtingen Strafrecht en Criminologie. Tijdens mijn studie heb ik stagegelopen bij verschillende advocatenkantoren en gewerkt bij de rechtbank op de sectie strafrecht. Ook gaf ik bijles aan studenten voor de vakken materieel strafrecht en strafprocesrecht. Ik deed wetenschappelijk onderzoek naar het detentierecht en voorwaardelijke invrijheidstelling. In februari 2017 ben ik beëdigd tot advocaat.

Als advocaat word ik gekenmerkt door een doelgerichte en praktische aanpak, waarbij ik het belangrijk vind om heldere verwachtingen te scheppen. Ik ben een betrokken en kritische advocaat die een zaak tot op de bodem uitzoekt en knokt voor haar cliënt. Het contact en de samenwerking met cliënten heb ik dan ook hoog in het vaandel staan om zo tot het beste resultaat te komen. Mijn cliënten omschrijven mij ook wel als iemand met een winnaarsmentaliteit, recht door zee en een groot empathisch vermogen.

Ik ben actief lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) en lid van de Jonge Balie Groningen-Assen. Ook verzorg ik regelmatig trainingen en gastlessen voor verschillende doelgroepen (van basisschool tot universiteit).

Iris heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

– Slachtofferrecht

Strafrecht

Mensenhandel

– Strafrecht

Financieel economisch strafrecht

Fiscaal strafrecht

Internationaal strafrecht

Jeugdstrafrecht

Milieu strafrecht

Militair strafrecht

TBS

Uit- en overleveringszaken

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Zij is te volgen op:

Twitter @DjordjevicIris

Instagram @mr.irisdjordjevic

Voor informatie of vragen aan mr. Djordjevic kunt u haar e-mailen:

i.djordjevic@schaapstrafrecht.nl