Mr. Evert van der Meer

|

Mijn naam is Evert van der Meer. Ik ben strafrechtadvocaat bij Schaap Strafrechtadvocaten.

Na het afronden van mijn studie rechten in Groningen ben ik ruim 20 jaar werkzaam geweest als strafrechtadvocaat in Friesland. In die periode heb ik veel ervaring opgedaan in alle facetten van het strafrecht.

Daarbij moet onder meer gedacht worden aan rechtsbijstand in economische en financiële strafzaken.Tot mijn werkterrein behoort ook het bijstaan van verdachten in o.a. ernstige geweldszaken (moord en doodslag) , verkeersstrafzaken en zedenzaken. Maar ook cliënten die verdacht worden van andere commune delicten zoals diefstal, verduistering of witwassen kunnen op zijn inzet rekenen.

Daarnaast ben ik specialist op het gebied van de maatregel van TBS. Cliënten aan wie deze is opgelegd adviseer ik gedurende de behandeling en verleen ik rechtsbijstand bij verlengingszittingen in het gehele land. TBS is een maatregel die enorm veel impact heeft op de client en de omgeving een goede begeleiding in dit traject is essentieel. Met mijn kennis van zaken sta ik cliënten in dit proces bij. Ik heb een grote TBS praktijk en ben ook lid van de Vereniging voor TBS-Advocaten.

In een strafzaak staat de behandeling op de terechtzitting doorgaans centraal. Om een goede verdediging neer te zetten is een gedegen voorbereiding van essentieel belang waarbij nauwe samenwerking en goed overleg met de cliënt voorop staat. Ik ben kritisch en betrokken en pleit voor de beste verdediging in iedere zaak.

Te volgen op Twitter : @EvertvanderMeer

Voor informatie of vragen aan mr Van der Meer kunt u hem e-mailen: e.vandermeer@schaapstrafrecht.nl